ГЕРБ вика всички симпатизанти на протест за сваляне на правителството

ГЕРБ вика всички симпатизанти на протест за сваляне на правителството

ГЕРБ вика всички симпатизанти на протест за сваляне на правителството

Партия ГЕРБ вика на мирен протест всички свои членове и симпатизанти, както и българските граждани, „които ценят демокрацията“, на протест за свалянето на правителството утре сутрин пред Министерския съвет. Това обяви пред Главна дирекция „Национална полиция“ депутатът от партията Костадин Ангелов.

„За да не допуснем беззаконието да безчинства из нашата страна, призоваваме всички членове и симпатизанти на ГЕРБ и всички български граждани, които ценят демокрацията, които са се молили за демокрацията, които са викали по площадите преди много години… да заповядат утре в 9:00 ч. пред Министерски съвет, където да защитим всички заедно законността и демокрацията в страната ни и да започнем посока към свалянето на тази тоталитарна власт от власт“, призова той.

В момента пред ГДНП са се събрали стотици поддръжници на партията, след като по-рано тази вечер нейният лидер Бойко Борисов бе изведен от полиция. Очаква се той да бъде закаран в националната полиция, където да му бъде взета мярка задържане под стража за 24 часа.

„Зад нас (ГДНП – б.р.) най-вероятно е един от съвременните най-вероятно концлагери на България, създаден от министър Рашков да затваря политически неугодните му български политици, като по този начин потъпква българската конституция и законите на страната“, коментира Ангелов.

Той подчерта, че става дума за мирен протест. „Ние сме демократична партия, изобщо не говорим за бунт“, уточни депутатът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ