ГЕРБ влиза в кампания под слогана "Реални решения за България"

ГЕРБ влиза в кампания под слогана Реални решения за България

ГЕРБ влиза в кампания под слогана "Реални решения за България"

Запазване на плоския данък и средна работна заплата 1500 лв. в края на четиригодишен мандат с възможност и за по-висока – това са водещите акценти в управленската програма на ГЕРБ. На два пъти днес те бяха публично подчертани и обобщени от лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов.  

Всяка цифра от заложените в програмата е реална, зависи обаче кой ще управлява, посочи той при официалното представяне на депутатските листи на ГЕРБ.
 
Предстои сериозна битка за реалните решения на България, затова и слоганът на кампанията на ГЕРБ е "Реални решения за България", обяви Борисов. Скеч с Георги Мамалев пък явно ще е екзотичният акцент в кампанията. "Двамата с Мамалев ще пуснем утре скеч. Сега го репетирахме", съобщи самият Борисов.

„Ние също вървим по модата - генерали, летци, певци, спортисти. Търсех кавалерист - не намерих”, коментира още той при представянето на партийните листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Водач на листа в Пловдив-област се оказа, че е доскорошният шеф на отбраната ген. Констатин Попов, подал оставка след като Румен Радев стана президент. Той е готвен и за вицепремиер при евентуален следващ кабинет на Борисов, стана ясно от думи на Цветан Цветанов по време на представянето на кандидат-депутатите на ГЕРБ.  
 
В момента държавата няма пилот и това се видя само за около месец, коментира още бившият премиер. ”Ние бяхме толерантни, доброжелателни, в замяна получихме тежък реваншизъм. Опитаха се дори ревизии да правят, оказа се, че няма нарушения. Сега ще им правят проверки на проверките, за пет дни взеха много неправилни решения”, подчерта председателят на ГЕРБ. Той критикува гневно и освобождаването от поста на главния секретар на МВР. "Нинова каза, че не знае кой сменя висшата професионална фигура на МВР, областните управители. Въпросът е КОЙ... Считате ли, че е сериозно да излезеш и да кажеш, че избраното твое правителство не знае, премиерът не знае, г-жа Нинова не знае кой предлага смяната на главния секретар и то по един криминален начин?!", попита остро Борисов. Според него, това поведение от страна на служебния кабинет и БСП поражда опасения, че вотът ще бъде тежко манипулиран.

Нашият най-голям проблем е, че сме много скучни и прогнозируеми, знае се всичко, което ще правим, нищо не можем да излъжем, да обещаем, коментира по-рано днес Борисов пред участниците във форума "Предприемачество за растеж", организиран от предприемачи-ГЕРБ.

Високите доходи са постижими при спокойна и стабилна държава и когато се харчи толкова, колкото се заработва, заяви бившият премиер и отбеляза: „У нас реформа е мръсна дума, защото се разбира да режеш пари”. Той си пожела инстинктът на хората да заработи и те да не се поддадат на красивите обещания, които чуват. Пред участниците във форума Борисов също подчерта, че при следващо управление ГЕРБ ще запази плоския данък, защото "всяко пипане ще увеличи сивия сектор".
Подготовката на кадри, които пряко да кореспондират с конкурентната квалифицирана работна ръка, намаляване на бюрокрацията - са сред другите акценти в управленската програма на ГЕРБ. От първия ден ще обърнем бюрокрацията и администрацията да работи за хората и за бизнеса, заяви Борисов пред присъстващите на форума.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ