Гешев: Ние сме лоши за лошите

Гешев: Ние сме лоши за лошите

Прокуратурата не може и няма да спре да работи. Това заяви главният прокурор при откриването на Националното съвещание в резиденция „Бояна“, където се събраха 700 прокурори и следователи от цялата страна. На събитието присъстват депутати от различни парламентарни групи, министрите на вътрешните работи и на правосъдието - Христо Терзийски и Данаил Кирилов, като и бившият главен прокурор Никола Филчев. 

"Сега ще ви кажа защо ние сме мафия! Защото ние внесохме в тъмнината светлина с дела, а не с думи, както е заветът на Апостола на свободата - Левски. Мафия сме, защото казахме, че няма да допуснем двойни стандартни – за хората с милиарди и за обикновените хора", каза главният прокурор. 

И продължи: "Наричат ни мафия, защото решихме проблема с телефонните измами; защото намалихме кражбите и грабежите; защото правим всичко възможно хората да не живеят в страх, че ще са ограбени, избити, изнасилени. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, спряхме горенето на опасни отпадъци. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни и служители от най-високите нива на правоохранителната ни система. Защото повдигнахме обвинения на действащ министър и на заместник-министър. Защото в Съда бяха внесени дела срещу лица, които се укриват и мислят, че законът за тях не важи, а се отнася само за социално слабите, които те наричат простолюдие. Това е причината да сме лоши за лошите. Това означава, че сме добри за българските граждани и общество - за тези, които ни плащат заплатите и това е единственото важно".  

Ние сме лоши за лошите, „нормални“ при всичко това са политическите атаки и опитите да бъде унищожена Българската прокуратура, добави Иван Гешев. 

"Това означава, че си вършим добре работата и уплашихме тези, които не искат законът да е еднакъв за всички и да не се прилага за хора с пари, възможности и влияние. "Нормални" при всичко това са политическите атаки и опитите да бъде унищожена Българската прокуратура, макар и под прикритието за борба за демокрация. Пътят към Ада винаги е постлан с добри намерения. Всички ние сме тук, защото е достигната червената линия - застрашено е върховенството на правото, неделима част от което е независимостта на Българската прокуратура като част от Съдебната власт. Тук сме и за да кажем, че ние прокурорите, следователите и съдебните прокурори може да вървим бавно, но никога не вървим назад. За мен е чест да съм част от Вас и да съм Ваш главен прокурор и главен прокурор на Република България", посочи главният прокурор Иван Гешев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ