Хакери атакуваха сайтовете на ВСС и правосъдното министерство

Хакери атакуваха сайтовете на ВСС и правосъдното министерство

Хакери атакуваха сайтовете на ВСС и правосъдното министерство

Сайтовете на Висшия съдебен съвет и на правосъдното министерство са станали обект на хакерска атака, съобщиха от дирекцията "Информационни технологии и съдебна статистика" към ВСС.

Атаката на сайта на ВСС е била по време на заседанието на Пленума, на което се преценява допустимостта на обстоятелствата по предложението на министър Надежда Йорданова за предсрочно освобождаване на главния прокурор. То се излъчва онлайн, но само в сградата на Съвета.

Интернет страницата на ВСС и тази на правосъдното министерство вече работят.

В началото на заседанието на Пленумът на ВСС Иван Гешев заяви, че няма нищо против да се коментират всички точки от предложението на правосъдния министър за предсрочно му освобождаване от длъжност, за да се види тяхната несъстоятелност. Той добави, че иска да има дебат по същество, по всички точки в предложението на министър Йорданова. Към момента членовете на съвета са приели единодушно за редовно и допустимо искането по първия пункт, който се отнася за публикуваното на 11 юли 2020 г. в профила му в Туитър от Иван Гешев във връзка с действия на МВР. Предстои членовете на съвета да обсъдят и вземат решение и по останалите осем пункта от предложението на министър Йорданова, предава БТА. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ