Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България"

Христо Иванов подаде оставка като председател на Да, България

Христо Иванов подаде оставка като председател на "Да, България"

Лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че подава оставка като председател на партията, която е част от коалицията, претърпяла сериозна загуба на изборите в неделя. По думите му, резултатите от изборите са прекалено слаби, след като се отчита сериозно отстъпление спрямо вота на 11 юли, така и на 4 април. Заедно с него и ръководството на партията също се оттегля. Иванов обаче ще остане ръководител на партията в оставка, докато не се избере ново ръководство.

"Аз нося отговорност за този резултат, този резултат е много лош, призна Иванов във видео", излъчено във Фейсбук страницата на "Да, България". 

Според Иванов, резултатът на изборите е много сериозен знак от техните поддръжници, от членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към тях.

"Днес, аз си подавам оставката като председател на "Да, България". Колегите ми от Изпълнителния съвет също си подават оставката. Утре свикваме Национален съвет на партията, на който ще предложим насрочване на Национална конференция, която да избере ново ръководство на "Да, България", съобщи Христо Иванов. Преди това, обаче, той ще предложи преди националната конференция да се проведат поредица от дискусии за бъдещето на партията. 

Иванов ще предложи да бъде даден мандат на бъдещата парламентарна група на "Демократична България" за подкрепа на бъдещо управление с мандат на "Продължаваме промяната". "И аз, и Изпълнителният съвет ще продължим да действаме в оставка до избирането на ново ръководство", каза още Христо Иванов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ