Христо Иванов: Виждаме очертанията на една нова България

Христо Иванов: Виждаме очертанията на една нова България

Ни най-малко не сме изненадани от резултата, тъй като той съответства на огромното усилие, вложено от хората, които стоят зад нашата кампания. Това заяви пред БНТ лидерът на „Демократична България” Христо Иванов.

„Става думи за много доброволци, за нашите кандидати, за моите колеги в коалицията. Искам да им благодаря. Ние успяхме да изградим една работеща коалиция, която успя да убеди хората в център-дясното пространство, че демократичната общност може да има представителство. Това е важна част от промяната, която виждаме в целия политически пейзаж“, коментира Иванов, като добавя, че потенциалът на „Демократична България” не се изчерпва само с това.

По думите му има енергия за надграждане, включително извън границите на България.

„Виждаме очертанията на една нова България, която с труд и сложност ще се ражда оттук нататък  Виждаме една нова България, в която Борисов може да продължи да печели избори с административния и финансовия си ресурс, но да не може да вземе властта. Това е нова България, която ще трябва да свикне с перспективата след 11 години доминация на Борисов, че той просто вече няма да бъде на хоризонта с ролята си на огромен динозавър. Това е нова България, в която ДПС няма да бъде крайъгълния камък. ДПС вече не може да играе ролята на вечния балансьор“, каза Иванов.

Той благодари на хората, които са излезли да гласуват. Една от първите задачи на ДБ ще бъде премахване на унизителните условия, в които гласуват 2 млн. български гласоподаватели в чужбина, коментира лидерът на „Демократична България“.

„Не сме готови да влезем в разговор за коалиции, тъй като все още не са ясни представителствата в парламента. Искам всички да минем през момента, в който да гласуваме против правителството на Борисов. Това е момент на истината за цялата политическа система в България, в който ще видим, че царят е гол. Едва оттам нататък ще можем да водим разговори дали този парламент има потенциал да свърши някаква работа и чак след това ще можем да говорим за управление“, каза Иванов.

„Не ни е страх да останем в опозиция, има много условия, в които не бихме влезли в изпълнителната власт, отколкото условия, при които да влезем в нея“, добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Експерт от Харвард за мита, който пречи на хората да бъдат щастливи
Депутати почти стигнаха до бой заради спор за предложен за орден министър на Тодор Живков 
Пеевски отново настоя за избори и нападна президента с нови обвинения за зависимости
Вечерята с омари за крал Чарлз III е струвала на Франция 450 000 евро
"Мозъкът" зад атентатите от 11 септември се споразумя за наказание с властите на САЩ
319 мъдри и забавни афоризми
Николай Андреев: С нарастването на нуждата от мобилни данни ние удвояваме скоростите за максимално добро потребителско изживяване
Страните, които дават най-големи парични награди за медал от Олимпийските игри