И Джон Кели обмисля да напусне Тръмп

И Джон Кели обмисля да напусне Тръмп

Шефът на администрацията на Белия дом Джон Кели е поредният, който може да напусне Доналд Тръмп. Според „Ню Йорк таймс“ той обмисля скоро да подаде оставка. Тя ще е поредната от многото в екипа на Тръмп.

Много служители на Белия дом, включително Кели, са недоволни от работата си в администрацията. Те смятат, че президентът Тръмп не се вслушва в съветите на екипа си, предпочита да се довери на инстинктите си и да действа на своя глава, пише изданието.

Според източници на вестника наскоро Кели казал пред сенатори, че Белият дом е „лошо място за работа“. Той и заместникът му Джо Хъгин се чудели още колко дълго да останат на постовете си.

След ноемврийските частични избори за конгреса се очаква нова вълна потенциални мащабни уволнения и оставки в Белия дом, но това изглежда не тревожи Тръмп, отбелязва изданието. Неговите източници отбелязват навика на милиардера да се отървава от всичко, което му пречи по пътя към целта, включително от подчинените, от които често получава откази на исканията си.

Напоследък Тръмп все по-често се доверява на мнението на свои познати и приближени извън администрацията, вместо на  съветниците си. Това се отнася и за Кели, чието влияние върху Тръмп ставало все по-слабо.

През април Си Ен Ен разкри, че милиардерът често започнал да ползва личния си смартфон за разговори, вместо служебните стационарни телефони, което тревожело администрацията на  Белия дом. По данни на медиите президентът не искал да споделя с Кели с кого и какво разговаря. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ