Испанските социалисти са отворени за преговори с противници

Испанските социалисти са отворени за преговори с противници

Испанските социалисти са отворени за преговори с противници

Испанските социалисти са готови да преговарят за сделки по някои въпроси с партии, които са техни противници, след като спечелиха парламентарните избори в Испания, но не получиха абсолютно мнозинство в долната парламентарна камара, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Исабел Селаа, говорителка на настоящото социалистическо правителство, предава БТА.

Това изказване на говорителката показва, че социалистите, спечелили 123 места в 350-местната долна камара, не бързат да създават евентуална управленческа коалиция. Селаа подчерта, че социалистите могат да управляват страната и с правителство на малцинството. Тя обаче допълни, че те са отворени за разговори с всеки по някои въпроси, което би могло са улесни правителствената работа. Това ще включва временни сделки по определени икономически и социални проблеми. Говорителката допълни, че социалистите не изключват никакъв вариант и припомни, че те имат доста опит в договаряне на сделки.

Селаа допълни, че Испания трябва да построи мостове след период на политическа нестабилност, включващ деветте месеца преди изборите, през които социалистите отново имаха правителство на малцинството, което се разпадна, след като парламентът отхвърли неговия проектобюджет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ