Васил Божков ще се кандидатира за депутат

Васил Божков ще се кандидатира за депутат

Васил Божков ще е водач на две листи на партията си "Българско лято". Това съобщи председателят на политическата формация Борил Соколов и изрази надежда Божков да се върне в България. Соколов даде изявлението след подаването на документите на "Българското лято" за регистрация за изборите днес в ЦИК. Часове преди крайният срок, който изтича в 17.00 утре, до ранния следобед  днес документите си за предстоящия вот внесоха от "Има такъв народ", ДПС, "Републиканци за България" и "Българско лято", предаде БНР.

Документите на ИТН бяха депозирани от заместник-председателят Тошко Йорданов, придружен от организационния секретар Виктория Василева.

"Резултатът ще го покажат изборите и хората. Каквото кажат хората, това ще е. Единствената нагласа е, че тези избори ще са по-честни от предишните", заяви Тошко Йорданов.

От ДПС внесоха над 7000 подписа в ЦИК, като председателят на партията Мустафа Карадайъ заяви, че предстоящите избори са много важни.

"Пред нас стоят едни важни избори с оглед на многото кризи, които ги има в страната. И здравна, и социална, и икономическа, и пандемична, а и политическа и затова няма как да бъде друга заявката, освен отиваме на едни избори, които да произведат необходимото, за да има стабилност в страната", каза той.

Симпатизантите на "Републиканци за България" са събрали 6428 подписа за регистрацията на партията, заяви нейният лидер Цветан Цветанов. По думите му партията е решила да не търси безпринципна коалиция и да се яви самостоятелно на изборите, за да запази своята идентичност.

Отказ от коалиция след изборите декларираха и от "Българско лято".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Експерт от Харвард за мита, който пречи на хората да бъдат щастливи
Вечерята с омари за крал Чарлз III е струвала на Франция 450 000 евро
Пеевски отново настоя за избори и нападна президента с нови обвинения за зависимости
"Мозъкът" зад атентатите от 11 септември се споразумя за наказание с властите на САЩ
Депутати почти стигнаха до бой заради спор за предложен за орден министър на Тодор Живков 
Страните, които дават най-големи парични награди за медал от Олимпийските игри
Полша подготвя планове за масова евакуация в случай на война
Времето: Посрещаме август с много слънце и температури до 37 градуса