ИТН отказаха подкрепа на БСП. Нинова: "Борисов е много по-сериозен опонент"

ИТН отказаха подкрепа на БСП. Нинова: Борисов е много по-сериозен опонент

"Има такъв народ" ще отидат на срещата, планирана от "БСП за България" днес, но няма да подкрепят кабинет на БСП. Това съобщи от парламентарната трибуна Тошко Йорданов.

"В тоя парламент няма нито една партия, която да заяви подкрепа за нашия проектокабинет. Била сте в нашия кабинет. Не е като да не знаете как изглежда кабинетът отвътре. Като отидем след малко на среща ще ви заявим, че няма да подкрепим вашия кабинет", обърна се Йорданов към Корнелия Нинова. 

"Този парламент е пълен основно с лицемери. Днес е ред на БСП. Това, което предлагат те под формата на загриженост бързо да се приеме бюджета, става въпрос да се съкрати Народното събрание с от 5 до 7 дни. Причината не е бюджетът, а това, че ако този парламент не бъде съкратен, той ще приеме изваждането на Бюрото за защита от контрола на главния прокурор. Той може да приеме закриването на спецсъда и прокуратурата. Той ще приеме нов закон за НСО, която ще пази само президента, премиера и председателя на Народното събрание. Затова БСП драпат заедно с ГЕРБ, подозирам и с ДПС, това да не се случи. В момента БСП и ГЕРБ са в комплект така, както бяха в предишните парламенти, правейки се на опозиция. Г-жа Нинова дълго обясняваше, че са партия на протеста. Днес лицемерието ви е очевадно и вие отново се гушнахте с ГЕРБ", добави Йорданов. 

"Търпяла съм много повече от това, което днес ми причинявате - Борисов е много по-сериозен опонент. Ние с него 5 години бая се бихме. Така че с нищо не може да ме уязвите повече от това, което съм преживяла с този човек.", посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

По думите й може днес да се внушава лъжата за ГЕРБ и БСП, но никога в политическата и житейската си кариера не е стъпвала в офис на Борисов, както в на Слави Трифонов, както и на Христо Иванов. "Разбирам политиката по друг начин. Искам тя да се прави прозрачно и публично и защото се опитвам да давам личен пример за това. По този начин никой не може да ме държи в зависимост от своята воля, пари и власт", каза още Корнелия Нинова. 

Тя обвини ИТН, че искат промяна на модела на управление на ГЕРБ, ВМРО и ДПС, а с действията си го блокират. "ИТН не успяха да направят редовен кабинет, защото се скараха с другите партии на протеста. Г-н Йорданов, може днес да говорите за лицемерие, може да ни наричате, каквито искате. Само преди седмица вашия лидер заяви публично: БСП са най-конструктивната, най-диалогична партия в този парламент. Това е факт. ИТН не успяха", каза още Нинова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ