Избраха Нинова за вицепрезидент на Социнтерна

Избраха Нинова за вицепрезидент на Социнтерна

Избраха Нинова за вицепрезидент на Социнтерна

Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на XXV му конгрес, който се провежда в Картахена, Колумбия, съобщиха от пресцентъра на Българската социалистическа партия. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

Нинова бе номирина за поста лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла.Самият той, както и досегашният президент Георгиос Папандреу са преизбрани за нов мандат.

Конгресът бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. Форумът на социалистите от цял свят тази година е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им. 

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г., която обединява социалистически, социалдемократически и работнически партии. Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ