Изключиха Петър Москов от ДСБ

Изключиха Петър Москов от ДСБ

Изключиха Петър Москов от ДСБ

Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов е изключен от ДСБ, съобщават от пресцентъра на партийната централа.

Решението било взето вчера, на заседание на Вътрешнопартийния арбитраж, който се произнесъл по "създадена преписка за прекратяване членството на Петър Москов" от редиците на ДСБ.   

Конфликтната ситуация с партийното членство на Москов е още от края на миналата година, когато ДСБ в лицето на лидера й Радан Кънев обяви, че напуска управляващата коалиция и минава в опозиция. Тогава ДСБ излезе с решевие партийните членове, участващи във властта, да напуснат постовете си. Москов обаче остана здравен министър и оттоганва насам непрекъснато е критикуван за това, най-вече от симпатизантите на "Демократи за Силна България."

Москов активно участва в преговорите за съставяне на ново правителство с мандата на Реформаторския блок и дори поясни пред журналисти сутринта параметрите на продължаващите днес консултации за нов кабинет от името на Реформаторите и преди срещата с ГЕРБ и Патриотичния фронт: "Ще продължим да обсъждаме програмата, приоритетите и това за какво има смисъл да бъде съставено ново правителство, ако то намери парламентарна подкрепа. Днес не очаквайте нещо различно от това дали има достатъчно парламентарно мнозинство и партии, които биха могли да застанат зад препотвърждение на програмните приоритети на сегашното правителство с разбира се и конкретни акценти – за ГЕРБ те са свързани с изборното законодателство, за РБ и ПФ те са различни. Ако постигнем това, ще сме направили правилната крачка". На няколко пъти Москов подчерта, че едва след изясняване на тези въпроси може да се продължи с посочване на конкретни имена за министри и премиер 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ