"Изправи се! Мутри вън" приемат ролята на "парламентарен омбудсман". Ще правят ревизия

Изправи се! Мутри вън приемат ролята на парламентарен омбудсман. Ще правят ревизия

"Изправи се! Мутри вън" приемат ролята на "парламентарен омбудсман". Ще правят ревизия

Комисия по ревизията ще е едно от първите проекторешения, внесени в новия парламент от "Изправи се! Мутри вън", съобщи на брифинг Мая Манолова. Тя обяви проекта в отговор на въпрос дали ще откликнат на отправения по-рано днес призив от Корнелия Нинова към "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" с призив да спрат решение на правителството на Бойко Борисов за концесията на Летище София.

БСП ще имат възможност да подкрепят Комисията по ревизията, която следва да провери по какъв начин са възлагани обществените поръчки и дали не е отклоняван обществен ресурс, отговори Манолова. Според нея въпросната комисия следва да се заеме с "черните каси" на властта и визира сред тях дружествата "Автомагистрали", "Монтажи", държавния ВиК холдинг, Държавната петролна компания, както и предприятието, ангажирано с управлението на язовирите.

На проверка щяла да подлежи и Националната програма по енергийна ефективност, както и решенията на Министерски съвет за миналата година, с които според Манолова, Борисов е похарчил над 5 милиарда лева.

Манолова смята, че народът им е отредил значимата роля на "парламентарен омбудсман" и да бъдат парламентарната група на гражданите. Тя се ангажира с подкрепа за малкия бизнес и микро-предприятията, пострадали от ковид кризата, за които от коалицията ще настояват да получат по една депутатска заплата в размер на 7 хиляди лева, безлихвени заеми за засегнатите от пандемията семества, както и отнемане на служебните автомобили за председателя на парламента и шефовете на парламентарни групи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ