„Изправи се! Мутри вън!” с условия за подкрепа на бъдещ кабинет

„Изправи се! Мутри вън!” с условия за подкрепа на бъдещ кабинет

„Изправи се! Мутри вън!” с условия за подкрепа на бъдещ кабинет

Формациите на протеста, на промяна, повишават своята подкрепа, заяви пред БНТ Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Въпреки летния сезон българите гласуваха за промяната. Хората проявиха мъдрост и отговорност въпреки отпуските. Сега е ред на политиците да преодолеят егото си, да поемат отговорност и да бъде съставено правителство“, коментира тя.

По думите й очакването на българските граждани е час по-скоро властта да се заеме с разрешаването на проблемите на обикновения човек.

„Стига вече партиите са се занимавали със себе си. Време е дневният ред на хората да стане дневен ред на управляващите. Това са стълбовете, които ние ще поставим като условие за подкрепа на следващия кабинет – повишаване на доходите, преизчисляването на пенсиите, подкрепа за малкия бизнес, за хората с увреждания и започване на съдебна реформа”, каза Манлова.

Тя добави, че разговорите с другите политическите сили на протеста ще се водят публично. „Никой от нас не е съгласен да има кабинетни договорки. Когато започнат разговорите между трите формации, българските граждани ще бъдат уведомени за това.“, добави тя.

„Резултатите за нас са стабилни, може би малко по-добри от миналия път”. Това заяви пред NOVA Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!”.

Той също така каза, че това е най-значимата загуба на ГЕРБ за изминалите 12 г.

Запитан дали очаква да бъде създадено правителство в този парламент, той запви, че е редно е този въпрос да бъде зададен първо на  Слави Трифонов. „Ние сме дали достатъчно значи, че сме готови да окажем подкрепа. Първо трябва да видим приоритетните политики и да работим заедно. Миналият път работихме чудесно, надявам се и този път”, каза Бабикян.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ