Ким и Тръмп може да се срещнат на границата между двете Кореи

Ким и Тръмп може да се срещнат на границата между двете Кореи

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се е съгласил на среща с американския президент Доналд Тръмп в селището Панмунджом на границата между двете Кореи, съобщи Си Ен Ен, като се позова на свой източник.

Според източника южнокорейският президент Мун Дже Ин убедил Ким срещата да се състои в Панмунджом, в демилитаризираната зона.

Ким избрал мястото, понеже тям вече имало всичко необходимо за осъществяването на срещата. Тя ще е в края на този месец. Някои от събитията можели да се проведат и откъм севернокорейската страна на границата.

Пътешествието до северната страна на границата ще даде възможност на Тръмп да влезе в историята, отбелязва източникът на Си Ен Ен. По думите му в срещата може да се включи и президентът на Южна Корея.

На 27 април на същото място – в Панмунджом се състоя историческата среща между Мун и Ким. За пръв път от 1953 г- лидер на Северна Корея стъпи на южнокорейска територия.

В понеделник Тръмп каза, че и Сингапур е сред възможните места за среща с Ким, но отбеляза специално демилитаризираната зона между двете Кореи като подходящ домакин, вместо трета страна, съобщи Франс прес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ