КНСБ се обяви за бърза промяна в законовaта уредба за затвoрените бизнеси

КНСБ се обяви за бърза промяна в законовaта уредба за затвoрените бизнеси

КНСБ се обяви за бърза промяна в законовaта уредба за затвoрените бизнеси

COVID кризата промени много начина, по който работим. Голяма част от хората работят онлайн, други загубиха работата си заради фалити и свиване на производства. Зачестяват и случаите на хора, които продължават да работят независимо, че са заразени с COVID, защото се страхуват за работата си. 

"Бяха обсъдени доста допълнителни мерки, които трябва да бъдат ориентирани към хората. Вече има затворени бизнеси, а ще има и още. Там трябва да има бърза промяна в законовата уредба, която да позволи изплащането на до 80% от брутното възнаграждение на хората в случай, че са били затворени техните предприятия по заповед на министъра на здравеопазването и финансирането им през нови целеви мерки", заяви в ефира на БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

По думите му, хората имат право към момента да ползват болничен лист. Той обясни, че са направили предложение да се разшири възможността за гледане на болен член на семейството до 18 години до 20 дни. От КНСБ смятат, че трябва да се разшири и неплатеният отпуск с още един месец годишно. 

"Нашата основна критика към бюджета за следващата година е, че ние не виждаме тези средства, които смятаме, че трябва да бъдат поне 1 милиард, за да могат да бъдат продължени всички действащи в момента програми", каза Димитров. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ