„Комсомолци”, „кланета”, „леко момиче по бельо” – с такива думи се избира Изборният кодекс днес в парламента

„Комсомолци”, „кланета”, „леко момиче по бельо” – с такива думи се избира Изборният кодекс днес в парламента

„Комсомолци”, „кланета”, „леко момиче по бельо” – с такива думи се избира Изборният кодекс днес в парламента

За пореден път не се наблюдава градивен дебат със покоен тон в Народното събрание. Отново ставаме свидетели на нападки, обвинения, обиди. Темата на днешния раздор е „Изборният кодекс”. Заседанието започна със закъснение поради липса на кворум.

Заядливият тон подхвана депутатът от БСП Крум Зарков, който заяви, че ГЕРБ гласуват текстове на тъмно, които не познават. Той обяви, че правната комисия не работи по правилник. И напомни, че юристите от Съвета по законодателство са се разграничили от НС.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов го обвини в манипулация и истеричен патос.

В отговор червеният Явор Божанков обвини управляващите, че са шайка и, че нанасят шамар на българските избиратели, а Кирилов - че приемал текстовете полузаспал и на коляно.

„Ритуално заклахте преференциалния вот”, обърна се соцдепутатът към управляващите. И обяви, че патриотите са подкрепили искането на ДПС и така са предали хората, затова нямало право да се наричат повече така, предаде „24 часа”.

„Най-малко вие може да сте морален стожер, помня как преди 2 г. в Горна Оряховица Радан Кънев ви представяше като новия десен лидер, а сега сте депутат от левицата”, скочи му Юлиан Ангелов.

Много по-ядосан и по-остър обаче беше Вежди Рашидов. Абе, младеж, комсомолец, не си ли много малък да ми викаш шайка, разпени се той, но шефката на НС Цвета Караянчева му направи забележка и му спря микрофона.

След това обаче Рашидов продължи: Не съм живял 68 г. едно младо дете, което не е било във войската, да ме обижда, никой не е заслужил, това да не е комсомолска организация?!

Извинете, но думата "шайка" не е от мой речник, а от този на ваш колега, отвърна Божанков.

Йордан Цонев от ДПС се скара на Караянчева, че изпуска заседанието.

Ако Темида е богинята на закона, не забравяйте, че тя е с превръзка на очите и не я превръщайте в леко момиче по бельо, а законът в проститутка, скочи пък Таско Ерменков от БСП.

А след като Хамид Хамид от ДПС няколко пъти в изказване се обърна към Крум Зарков от БСП с "моят скъп приятел", Караянчева се пошегува: Толкова много обяснения от парламентарната трибуна? Сигурно защото днес е 14 февруари.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ