Корнелия Нинова: Няма да подавам оставка

Корнелия Нинова: Няма да подавам оставка

„Няма да подавам оставка“. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й неприятностите в БСП са вследствие на вътрешнопартийните промени, довели до ограничаване на мандатите на народните представители. А този процес на промяна с нови лица довел до вътрешнопартийните тревоги.

Припомняме, че в неделя се събра Пленумът на Националния съвет на БСП, на който бяха обсъдени резултатите от местните избори. Преди дни обаче група социалисти разпространиха алтернативен критичен анализ, в който ясно се заявява, че Нинова трябва да подаде оставка. Негов автор е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет, а посочената причина - провал на местния вот, след който БСП отсъствала от управлението на общините в половин България.

Корнелия Нинова коментира създалата се ситуация с думите: „Тези 50 души, които ми поискаха оставката се оказаха 21. Оказа се, че вътре има имена на колеги, чиито имена са ползвани, а те не знаят за това. Тоест, това е фалшива новина“.

И поясни, че членовете на партията ще оценяват резултата от местните избори, както и ръководството на партията от 1-ви декември т.г. до март 2020 г., когато е отчетно-изборната кампания в БСП.

На въпрос дали е съгласна с думите на Сергей Станишев, че с председател като Корнелия Нинова БСП не може да спечели парламентарните избори, тя отговори: „С врачуване не се занимавам. Това, дали ще спечелим изборите или не е някакво пророкуване. От нас зависи дали ще продължим промяната, за да убедим хората“. 

По повод идеята първият ден от болничните да е изцяло за сметка на работещите, Нинова беше категорична, че изплащането им трябва да се поеме от държавата - нито от бизнеса, нито от работниците.

Според нея добре би било всяко предприятие да сключва договор с лекар, който да издава болничните на работещите в него. По този начин щял да се създаде вътрешен контрол над фалшивите болнични. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ