Красимир Дачев: Голямата бедност вече е дошла

Красимир Дачев: Голямата бедност вече е дошла

Красимир Дачев: Голямата бедност вече е дошла

Голямата бедност вече е дошла, икономиката е обезкървена. Когато я обезкостиш – след това следват хората. Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев. 

"Никога не сме искали да бъдем субсидирани. Голяма част от кризите ги докараха самички, благодарение на самонадеяност и липса на житейски опит. Защото с един апломб развалиха неща, които сме градили с 20-30-40-50 години. Пример за това е газта. Казваме "няма да работим с тези? Ами с кои?", подчерта той, коментирайки проведената в четвъртък среща с министъра на енергетиката. 

"Старите хора са казали: преди да развалиш един кладенец, изкопай нов. Но не трябва да спираш тази тръбичка. Не ме интересува дали е Путин или е Фидел Кастро. Мен ме интересува да имам евтин газ. Много е смешно, когато политиците започнат да правят бизнеса. Те започват да моделират и политизират бизнеса. Не може така да се прави", категоричен е той. 

По думите му, министерството на енергетиката е в едни клещи между министерство на финансите и Народното събрание. "Така че те не са в състояние повече да финансират със субсидиите. Това ще бъде последно месец май", подчерта Дачев. 

Според него, що се отнася до американския газ – властите "подхвърлят дъвка за шушумиги". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ