Лукарски подава оставка като лидер на СДС

Лукарски подава оставка като лидер на СДС

Лукарски подава оставка като лидер на СДС

Във връзка с резултатите от изборите поемам отговорност и подавам оставка, както и цялото ръководство на СДС в лицето на Националния изпълнителен съвет (НИС). Това обяви лидерът на партията Божидар Лукарски след заседание на НИС.

" Това е мое лично решение и морален акт. Винаги в историята на СДС, когато резултатите от изборите са били лоши, председателят е подавал оставка", отбеляза още той. "Знакът, който получихме, е ясен - 300 000 десни гласоподаватели останаха непредставени в парламента. На всички ни вече е ясно, че са необходими обединителни процеси вдясно, защото разделени не показваме никаква сила и автентичната десница остава непредставена. Естествено, че има вина и в Реформаторския блок за този резултат, и затова аз поемам своята отговорност. Не абдикирам от политическия живот, но под каква форма ще участвам ще обмисля допълнително", заяви Лукарски.

Официално, оставките ще бъдат депозирани на 4 април пред Националния съвет на партията. Тогава ще бъде насрочена и дата за отчетно-изборна конференция на СДС. Самият Лукарски не е обмислял дали отново ще се кандидатира за председател.

Дали "Реформаторски блок" /РБ/ ще остане в този си вид, ще бъде тема на утрешното заседание на Националния координационен съвет на коалицията, съобщи БТА.

Божидар Лукарски не се ангажира с менние дали и останалите лидери в Блока ще подадат оставка, както и дали утрешното заседание ще доведе и до разпадането на РБ. "Винаги всичко е възможно", отговори лаконично той.

Оставка вчера подаде и лидерът на ДСБ, Радан Кънев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги