Мадуро се присмя на Тръмп и европейските страни

Мадуро се присмя на Тръмп и европейските страни

Мадуро се присмя на Тръмп и европейските страни

Венецуелският президент Николас Мадуро нарече "отблъскващ и жалък" призива на Групата от Лима, която снощи поиска смяна на режима във Венецуела и прикани армията да подкрепи лидера на опозицията Хуан Гуайдо, предаде Франс прес.

В реч на церемония в Каракас по случай годишнината от неуспешния военен бунт на Уго Чавес на 4 февруари 1992 г., президентът социалист отправи критики към европейските страни, които признаха самопровъзгласилия се за временен президент Хуан Гуайдо.

"Декларацията на Групата от Лима е наистина отблъскваща, отблъскваща и жалка, човек не знае дали да се смее или да повръща", каза Мадуро.

Групата от Лима освен това поиска армията да позволи достъп на хуманитарна помощ във Венецуела, където има недостиг на основни храни и продукти. "Едното им искане е по-малоумно от другото", каза венецуелският президент.

"Ултиматумът изтече. О! И сега кой ще може да ни защити?", иронизира Мадуро признаването на Гуайдо от европейските страни, което според него е свързано с плановете на Съединените щати да го свалят от власт.

Мадуро заклейми и изявленията на президента Доналд Тръмп за възможността САЩ да използват военна сила във венецуелската криза: "Сякаш става дума за ваканция в Маями Бийч - така говори за възможността от нахлуване. Това е лудост, господин Тръмп".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ