Медведев: Западните санкции няма да повлияят на Кремъл

Медведев: Западните санкции няма да повлияят на Кремъл

Медведев: Западните санкции няма да повлияят на Кремъл

Да се вярва, че западните санкции срещу руския бизнес могат да имат ефект върху правителството в Москва е „глупаво“, смята зам.-председателят на Съвета за безопасност Дмитрий Медведев.

Санкциите само ще консолидират руското общество и няма да предизвикат недоволство у властите, коментира той в интервю за агенция РИА „Новости“. Западът наложи редица санкции срещу Русия заради нахлуването ѝ в Украйна, но месец след началото на войната Кремъл твърди, че ще продължи нападението, докато не изпълни целите си за „демилитаризация и денацификация“ в страната, пише „Ройтерс“.

Някои от санкциите са насочени към фирми и бизнесмени, свързвани с президента Владимир Путин, други засягат и правителствени служители и техните семейства.

„Нека се запитаме – може ли някой от тези големи бизнесмени да има най-малкото влияние върху позицията на ръководството на страната… Откровено ви казвам – не, няма начин“, обяви Медведев.

По думите му проучванията на общественото мнение показват, че 3/4 от руснаците подкрепят решението на Русия за „специална военна операция“ и още повече подкрепят Путин.

Той обърна внимание и на руснаците, които говорят против инвазията, докато са извън Русия. „Можете да сте недоволни от някои решения на властите и да критикувате властите – това е нормално. Но не можете да вземете отношение срещу държавата в такава трудна ситуация, защото това е предателство“, коментира още бившият президент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ