Министерството на туризма следи случая с проблемите на гръцки туроператор

Министерството на туризма следи случая с проблемите на гръцки туроператор

Министерството на туризма следи случая с проблемите на гръцки туроператор

Министерството на туризма излезе с официална позиция във връзка с притесненията на български граждани с почивки в Гърция, свързани с финансовите затруднения, които изпитва гръцкият туроператор "Музенидис". В нея ведомството заявява, че ведомството следи случая отблизо.

Министърът на туризма Стела Балтова е изпратила писмо до гръцкия си колега Хари Теохарис още на 18 юни и е запозната със ситуацията в детайли.

"Въпреки сериозните финансови затруднения на гръцкия туроператор, гръцката страна е информирала, че на този етап не става дума за фалит на фирмата", се посочва в позицията на ведомството. 

При промяна на обстоятелствата Министерството на туризма има готовност да реагира своевременно и адекватно, в рамките на своите правомощия и в интерес на българските граждани, пише в официалната позиция на министерството.

Припомняме, че вчера от Обединение "Бъдеще за туризма" предупредиха, че почивките на 150 000 български туристи са пред провал, след като големият гръцки "Музенидис травъл" обяви, че спира временно да работи - първоначално до 26 юни, а както стана известно вчера - срокът е удължен до 31 юли. До този срок базираният в Солун туроператор ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и едновременно с това ще преговаря с държавата за финансова подкрепа, съобщиха от ОБТ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ