Министърът на туризма предлага ресторантите да работят до късно на Нова година

Министърът на туризма предлага ресторантите да работят до късно на Нова година

Министърът на туризма предлага ресторантите да работят до късно на Нова година

Министърът на туризма Марияна Николова ще предложи на Националния оперативен щаб да се направи изключение и на 31 декември ресторантите в хотелите да работят до 00.30 ч. 

„Предложението на бранша е поне до 00.30 да могат да работят ресторантите в хотелите, за да могат гостите да посрещнат Новата година, вместо да разнасят храни и напитки в стаите. Мисля, че така ще е и по-хигиенично вместо туристите да се разхождат и събират по стаите. Това зависи от допълнителни обсъждания с премиера и Щаба“, обясни в ефира на bTV Николова. По думите й няма да се допуска струпване на хора и провеждане на тържества. 

Пред bTV Марияна Николова обяви, че е била таен клиент - дегизирана с маска и качулка, за да провери качеството на хотелските услуги и спазват ли се мерките.

„Направих няколко посещения като таен клиент с едно спортно яке и качулка в някои от хотелите. Бях таен клиент във Велинград, за да видя дали наистина се спазват часовете. Бизнесът не си позволява нарушения – един да допусне нарушение, това означава, че ще е петно за целия бранш. Вчера направих инспекция на Боровоец. Високо на Ястребец имаше сняг и имаше туристи, на Пампорово и Банско - също. При инспекциите на място на 24 декември в спа курортите видях хората спокойно да си вечерят и приемаха обстановката“, заяви вицепремиерът.

Относно зимния сезон министърът заяви, че в момента резервациите са на 30%, като и в следващите месеци отново ще се разчита на български посетители. „Имаме резервации от Северна Македония, Сърбия, Турция, защо не и от Израел, Молдова и Украйна“, добави тя. 

„По отношение на туризма практиката показва, че антигенните тестове действат“, заяви министърът. На въпрос за започналата ваксинация срещу COVID-19 вицепремиерът посочи, че е готова да се ваксинира публично и очаква в най-скоро време да има тази възможност. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ