България

Политика

|

Общество

|

Митрофанова: Идва енергийна катастрофа, след която ще споменават днешната ценова криза като празник

Митрофанова: Идва енергийна катастрофа, след която ще споменават днешната ценова криза като празник

„С любопитство наблюдаваме зачестилите призиви на българските първи лица напълно да се откажат от руските енергоносители, както и странни обвинения спрямо нас в отприщване на една „газова война“.  Не разбираме в какво  се изразява тя, когато Русия доставяше и продължава да доставя енергийни ресурси  според говорите в пълен обем“. Това заяви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова по време на брифинг.

По думите  ѝ с доброволното си отказване от руските нефт и газ, европейските политици готвят за страните си енергийна катастрофа, след която „ще споменават днешната ценова криза като празник“.

„Един обикновен европеец още дълго ще усеща разрушителните последици от тази глупост. Ще му стане все по-трудно да пазарува, да зарежда колата и да плаща сметките си", каза тя.

Според нея гражданите на страните, чиито лидери разглеждат възможността за отказ от руски енергийни ресурси, трябва да бъдат добре информирани за това доколко ще се намали качеството на живота им „при толкова безотговорни действия“.

„С оглед на безотговорната финансова политика на страните-емитенти на отделни валути според совите задължения, сделките с руското „синьо гориво“ сега ще се извършват в рубли. Новият ред на разплащане се отнася до страните, влизащи в списъка на неприятелските за Русия държави, включително до България“, добави тя.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ