ДПС издига Мустафа Карадайъ за кандидат-президент

ДПС издига Мустафа Карадайъ за кандидат-президент

ДПС издига Мустафа Карадайъ за кандидат-президент

Мустафа Карадайъ е кандидатът за президент на ДПС, а евродепутатът от групата на ДПС/ALDE Искра Михайлова ще бъде кандидат за вицепрезидент. Решението е взето днес по време на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС, съобщи Юнал Лютфи пред Централната избирателна комисия. Малко преди това, към 16.00 ч. част от ръководството на Движението влезе в ЦИК, за да регистрира кандидат-президентската си двойка. 

"Това е исторически ден за ДПС не само за Движението, а и за цяла България. Закъсняхме с издигането на кандидат. Смятам, че по-рано трябваше да го направим. Това се очакваше от избирателите на партията ни”, заяви Лютфи пред журналисти на излизане от ЦИК. Самият Карадайъ не се появи сред групата за регистрация, състояща се от Йордан Цонев, Юнал Лютфи, Емeл Етем, Станислав Владимиров, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и др.

Председателят на ДПС е получил най-много номинации от структурите, обясниха от делегацията по регистрацията решението за издигането му като кандидат-президент на ДПС. По думите на Юнал Лютфи номинираният би бил "изключителен президент, популярен, последователен, предвидим, в който може да се инвестира доверие."

Изминахме етапа на балансьори и вече играем за участие във властта, допълни той. Отдавна обществото очаква промяна. Два парламента вече не могат да съставят правителство, даде пример Лютфи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ