Националният съвет на БСП наложи наказание на Калоян Паргов

Националният съвет на БСП наложи наказание на Калоян Паргов

Националният съвет на БСП наложи наказание на Калоян Паргов

Националният съвет на БСП събра необходимия брой гласове - повече от 50% + 1 и наложи на Калоян Паргов наказание. Временно ще му бъдат отнети правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Въпреки, че са събрани необходимите гласове, има членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният срок изтича в събота, в 17:00 часа. 

Наказанието идва два дни, след като социалисти от градската организация на БСП-София събраха подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов. Поводът за искането им е участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично. 

"Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация, и по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен, при това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП. Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа", заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов, цитиран в съобщение на пресцентъра на Градския съвет на БСП.

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите. "При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ", пита Паргов.

Той обяснява, че е имал възможност да изрази писмено становище по мотивите за искането да му бъде наложено партийно наказание. "До един тези мотиви са неверни", категоричен е Паргов.

"В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП. Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално", казва в заключение Калоян Паргов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ