Националният съвет на БСП наложи наказание на Калоян Паргов

Националният съвет на БСП наложи наказание на Калоян Паргов

Националният съвет на БСП събра необходимия брой гласове - повече от 50% + 1 и наложи на Калоян Паргов наказание. Временно ще му бъдат отнети правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Въпреки, че са събрани необходимите гласове, има членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният срок изтича в събота, в 17:00 часа. 

Наказанието идва два дни, след като социалисти от градската организация на БСП-София събраха подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов. Поводът за искането им е участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично. 

"Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация, и по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен, при това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП. Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП - София и свършената работа", заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов, цитиран в съобщение на пресцентъра на Градския съвет на БСП.

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите. "При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ", пита Паргов.

Той обяснява, че е имал възможност да изрази писмено становище по мотивите за искането да му бъде наложено партийно наказание. "До един тези мотиви са неверни", категоричен е Паргов.

"В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП. Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално", казва в заключение Калоян Паргов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ