Над 80 държави в "червената" зона за влизане в България от четвъртък

Над 80 държави  в червената зона за влизане в България от четвъртък

Над 80 държави в "червената" зона за влизане в България от четвъртък

Актуализиран е списъкът на държавите по цветови зони, съгласно който е определен редът за влизане у нас в условията на противоепидемични мерки.

От четвъртък, 17 февруари, в "червената" зона вече попадат Австрия, Албания, Белгия, Босна и Херцеговина, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Косово, Люксембург, Норвегия, Полша, Португалия, Република Северна Македония, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Черна гора, Чехия, Швейцария, Швеция и други. 

От 17 февруари в "тъмночервена" зона се включват Нидерландия, Дания, Словакия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Исландия, Каймановите острови, Бахрейн, Грузия, Нова Каледония, Афганистан, Израел, Корейската народнодемократична република, Палау, Танзания и Фарьорските острови. 

С пълния списък на държавите по цветови зони можете да се запознаете тук

Припомняме, че от 7 януари, лицата, които пристигат у нас от страни в "червената зона", се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или на аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест.  

От 19 януари, децата от 12 до 18 години, които пристигат от държава в "червената зона", се допускат на територията на България при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. Това трябва да е удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на равностоен или аналогичен документ.  Ако не представят такъв документ, те се поставят под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде преустановена, ако лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната. 

За децата до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат, не се изисква представянето на документи за COVID-19.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ