Найджъл Фараж е първият британски политик, срещнал се с Тръмп

Найджъл Фараж е първият британски политик, срещнал се с Тръмп

Найджъл Фараж стана първият британски политик, срещнал се с новоизбрания американски президент Доналд Тръмп след избирането му, съобщава BBC News.

Говорител на Партията за независимостта на Великобритания (UKIP) каза, че временният й водач се видял с Тръмп в Trump Tower в Ню Йорк. По думите на говорителката на Тръмп Келиан Конуей, срещата е била "много продуктивна".

От "Даунинг стрийт" 10 коментираха, че Фараж "няма роля" във връзките на британското правителство с бъдещата американска администрация.

"Беше голяма чест да прекарам време заедно с Доналд Тръмп. Той беше спокоен и пълен с добри идеи. Убеден съм, че ще бъде добър президент. Подкрепата му за отношенията САЩ-Великобритания е много силна. Това е човекът, с когото ние можем да вършим работа", коментира след срещата Фараж.

Конуей допълни, че двамата са изпитали "удоволствие от компанията си" и са имали възможност да говорят "за свобода и победа и какво означава всичко това за света".

В същото време източник от UKIP заяви, че срещата е "направила премиера да изглежда много глупаво". По-рано Фараж каза пред американски медии, че екипът на Тереза Мей е бил "доста груб" по отношение на Тръмп.

Британският премиер Тереза Мей планира да посети Тръмп през първите три месеца на идната година след встъпването му в длъжност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ