Не е дошло време за разкриване на полеви болници, смята Каракачанов

Не е дошло време за разкриване на полеви болници, смята Каракачанов

Не е дошло време за разкриване на полеви болници, смята Каракачанов

Армията може да се включи с транспортните си средства и полевите си болници. Не мисля, че е дошло време да разпъваме полеви болници. Това каза в интервю за bTV военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него ще е по-ефикасно да се използват първо почивни бази и хотели и напомни, че големият проблем е в недостига на медици.

Каракачанов обяви, че в Министерството на отбраната – военни и цивилни, заразените с коронавирус са около 300 души. "Има няколко висши офицери, единият от които е изписаният вече ген. Петров (ген. Димитър Петров, началник на ВВС). Има още няколко висши офицери, които все още са на лечение в болница", уточни министърът на отбраната.

Припомняме, че самият Каракчанов беше поставен под карантина като контактно лице на ген. Петров. Заради казуса се стигна и до напрежение между правителството и президента Румен Радев. Държавният глава също беше в контакт с началника на ВСС, заради което посещението му Естония беше прекратено предсрочно. Президентът от своя страна обвини "доброжелатели" в България, че са му спретнали "активно мероприятие". 

На въпрос дали е трябвало държавният глава да бъде поставен под карантина той отговори: "Би следвало сериозно да се замисли по този въпрос“. Той напомни, че много от участниците във форума "Три морета" са се включили дистанционно заради пандемията. 

Министърът на отбраната отрече и да има натиск върху нас от страна на Германия по отношение на Северна Македония. По думите му дали Северна Македония ще бъде част от ЕС зависи от тяхното отношение към общата ни история. "Те тропат на много врати, не само на Германия. Не им прави чест, идвайки в България да търсим разговори за компромис, след като отидат в Брюксел и в някои европейски столици зад гърба да говорят неверни и обидни неща спрямо България", коментира Каракачанов.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ