Никола Минчев: Налице са предпоставки мораториумът да падне преди крайния му срок

Никола Минчев: Налице са предпоставки мораториумът да падне преди крайния му срок

Никола Минчев: Налице са предпоставки мораториумът да падне преди крайния му срок

Налице са предпоставки мораториумът върху цените на ток, парно и вода да падне още преди крайния му срок. Това заяви пред БНР председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Той каза, че още във вторник (1 февруари) ще бъде обнародван законът, с който членовете на КЕВР се намаляват на петима.

„Още във вторник ще бъде направен жребий, за да се види кой ще остане, т.е. още във вторник вече ще имаме новия състав на КЕВР. След това продължава процедурата по замяна на хората с изтекъл мандат от Комисията с нови, избрани от НС членове. Когато тя завърши, те ще влязат на мястото на председателя Иван Иванов и на Евгения Харитонова“, обясни той.

Според него с новия състав на КЕВР и със смяната на ръководството на "Булгаргаз" може да се очаква понижаване на цената на газа.

Пред БНР председателят на парламента съобщи, че скоро в Народното събрание ще бъдат внесени промени в Закона за противодействие на корупцията: „Ще видим дали ще бъде законодателна инициатива на Министерския съвет или на народни представители. Промените ще бъдат много сериозни. Правната комисия и антикорупционната парламентарна комисия ще имат много работа по този законопроект“.

По думите му бюджетът ще бъде много приоритетен за НС през следващите седмици.

„Най-важните законопроекти изискват повече време за подготовка, преди да влязат за разглеждане в НС, затова до момента не се е стигнало до тях. Такъв е Законопроектът за бюджета за 2022 година. С него парламентът ще бъде ангажиран в голяма част от своето време за дълъг период. ... 31 март е един краен срок, който сме си дали, но със сигурност преди това ще приемем Бюджет 2022“, допълни Минчев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ