Новият шеф на парламента: Екип от 240 души не съм водил, но за всяко нещо си има първи път

Новият шеф на парламента: Екип от 240 души не съм водил, но за всяко нещо си има първи път

Новият шеф на парламента: Екип от 240 души не съм водил, но за всяко нещо си има първи път

Влизам в Народното събрание с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност. Това заяви новоизбраният председател на 47-ото Народно събрание Никола Минчев по време на брифинг в парламента. 

"Ще положа необходимите усилия, за да отговоря на изискванията, които самата институция поставя. На кого ще разчитам? Най-малкото на заместник-председателите. Бих казал, че екипът е доста сериозен, с хора с доста сериозен опит. Не се чувствам с нещо по-голям от другите, всеки от нас има еднакви права и еднакви задължения и всеки има своята компетентност. Бих се съветвал с Ива Митева, тя е и зам.-председател", допълни Минчев. Той обясни, че няма да има и ротационен принцип на председателите на парламента, каквато информация се появи в публичното пространство. 

Той благодари на всички колеги народни представители, които са му оказали честта да бъде председател на 47-ото Народно събрание. "Заедно с всички колеги и с мен като председател ще работим в 47-ото Народно събрание да се води една разумна, конструктивна дискусия по същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а в място за сериозна дейности", каза още Никола Минчев.

Новоизбраният председател на 47-ото Народно събрание призна, че тепърва ще се запознава с функциите, свързани с председателското място, като му предстои среща със секретаря на Народното събрание, за да реши дали ще продължи да работи с него, а вече се работи и по новия правилник. 

"Ръководил съм екип от хора, доколкото се е налагало в адвокатската ми практика. Екип от 240 човека не съм водил до момента, но за всяко нещо си има първи път", посочи Никола Минчев. Той подчерта, че е напуснал работата си в кантората преди да стане част от "Продължаваме промяната" и не е в конфликт на интереси, но не каза кога точно е получил предложението. То обаче е дошло от Кирил Петков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ