Нинова и Паргов с най-много номинации за водач на листа на БСП в София

Нинова и Паргов с най-много номинации за водач на листа на БСП в София

Нинова и Паргов с най-много номинации за водач на листа на БСП в София

Корнелия Нинова и Калоян Паргов са с най-много номинации за водач на листата в София за предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно след като районните столични организации посочиха лицата, които да влязат в листите на социалистите за народни представители. На 6-и февруари предстои да се проведе и градската конференция на БСП-София. 

В 23-ти многомандатен избирателен район (МИР) в София, който обхваща районите "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица", за водач на листата социалистите посочват проф. Ваня Добрева, Ирена Анастасова, Калоян Паргов, Костадин Паскалев, проф. Румен Гечев и Христо Проданов.

За водач в 24-ти МИР социалистите издигнаха Георги Свиленски, Калоян Паргов и Корнелия Нинова. Това е избирателният район в столицата с най-малък брой жители и в него влизат кварталите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина" и "Средец". 

Районните организации на БСП в 25 МИР, в който влизат районите Банкя, "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър" и "Овча купел", номинираха Калоян Паргов и Корнелия Нинова за водачи на листата. 

Издигнати за водач на листа, но без да е посочен конкретен избирателен район, са Георги Свиленски, Димитър Данчев, Калоян Методиев, Калоян Паргов, Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин, Крум Зарков и Христо Проданов. 

Социалистите от София са номинирали и кандидати за гражданската квота: Зорница Илиева, проф. Нако Стефанов, Нона Йотова, Румен Гълъбинов, д-р Румяна Тодорова, доц. Николай Цонев, проф. Георги Михайлов, Христо Монов, Радослав Иванов, проф. Иво Христов и Симеон Симеонов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ