Нинова: Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори

Нинова: Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори

Тази зала, това мнозинство не могат да решат проблемите. Този парламент, тази зала с това мнозинство е изчерпало своята функция. Ние искаме оставката на правителството, край на тази агония.

Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на опозицията БСП Корнелия Нинова. 

ПГ на "БСП за България" иска оставката на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори, обяви тя в началото на новия политически сезон днес. 

Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство, посочи тя и предложи на българските граждани разговор за промяна на системата, предаде DarikNews.

„Искаме разпускане на парламента, предсрочни избори. Скъпи българи, не казваме, че сме най-умните и най-добре измислилите бъдещия модел на България. Ние ви даваме идеи“, заяви Нинова. Нашата парламентарна група реши - 20 души ще останат в залата и ще отстояват позициите на "БСП за България", останалите излизаме от тук и идваме при вас, с нашето предложение, с нашата молба, с нашата готовност да ви чуем. Наистина без единение около национална кауза и доктрина, около решение за слагане на край на този преход, нищо няма да се промени, каза Нинова.

"Ето защо, скъпи сънародници, отворени към вашите идеи, към вашия ум, към вашите емоции и труд, протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България, който поставя различни ценности в своята основност, а те са справедливост, солидарност, равни възможности, по-добър живот за вас, национален суверенитет и българщина", добави тя. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ