Нинова обвини Борисов в лъжа за износа на оръжие за Украйна

Нинова обвини Борисов в лъжа за износа на оръжие за Украйна

Нинова обвини Борисов в лъжа за износа на оръжие за Украйна

България не изнася оръжия нито за Украйна, нито за Русия - това обяви в емоционален пост във Фейсбук вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в отговор на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано днес, че "и сега даваме оръжие на Украйна, изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам" и че " неслучайно БСП мълчат, това става с техен подпис".

Борисов: Изнасяме оръжие за Украйна, но тайно

Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък

една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи? Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия. И как точно се изнася оръжие неофициално? Това да не са ти пуканки?", написа Нинова във Фейсбук и отправи критика отново към първите мъже в държавата, че са се "загрижили за световния ред без грам грижа за собствения си народ". Тя предизвиква Борисов да покаже документ, удостоверяващ, че се изнася оръжие за Украйна. "

"Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна. Нали си голям международник. Иди кажи на правителствата на Германия, Великобритания, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 държави, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: докато аз управлявах ви продавахме, но сега няма, защото не съм аз на власт.", пише още Нинова.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ