Нова „руска връзка“ в щаба на Тръмп

Нова „руска връзка“ в щаба на Тръмп

Синът на Доналд Тръмп е приел да се срещне в Ню Йорк с руска юристка няколко месеца преди изборите, след като тя обещала, че ще му предостави компрометираща информация за съперничката Хилари Клинтън, съобщава „Ню Йорк таймс“.

В събота авторитетното издание написа, че на 9 юни миналата година синът Доналд Тръмп младши, зетят Джаред Кушнър и шефът на предизборния щаб по онова време Пол Манафорт се срещнали с Наталия Веселеницка, която според вестника е свързана с Кремъл.  

„Руската връзка“ тегне над новия американски президент от първия ден на избирането му. И в момента продължава разследването на ФБР и Конгреса за евентуалната намеса на Кремъл и сговор с Тръмп по време на американските избори.

Тръмп яростно отрича, въпреки че се появяват все повече подробности за срещи с руски представители. Срещата с руската адвокатка с хора от най-близкия кръг на Тръмп е първата потвърдена.

„Ню Йорк таймс“ отбелязва, че Веселницка е известна като противник на „Закона Магнитски“ и лобира за отмяната му. Законът е основанието за налагане на санкции срещу руски бизнесмени и компании, свързани с Кремъл. В отговор Русия въведе забрана руски сирачета да бъдат осиновявани в САЩ.

Сред клиентите на рускинята са големи държавни компании, а според вестника тя често работи по различни инициативи на Кремъл.

Президентският син разказва, че на срещата Веселницка заявила, че има информация за свързани с Русия лица, които финансират Националния комитет на демократите и подкрепят Клинтън. Но твърденията й били неясни и в тях имало малко смисъл. Не предоставила никаква друга информация. После заговорила за осиновяването на руски деца в САЩ и според Доналд Тръмп-син това била истинската й цел в разговора.

Представител на Доналд Тръмп-баща, заяви, че той не знаел нищо за тази среща.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ