Никой не иска ЦИК

Никой не иска ЦИК

Никой не иска ЦИК

Няма подадени кандидатури за председател на Централната избирателна комисия. Ще има нова процедура. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Ципов. 

"Нашите очаквания бяха другите парламентарно представени партии и коалиции да внесат своите кандидатури, които да бъдат обсъдени. Да бъдат на професионалисти. За съжаление, не видяхме такова нещо. Така в новата процедура ще трябва да предложим и ние кандидатура. Направихме такъв жест да приемем предложения от други политически субекти, но явно няма такъв интерес. Ще обсъдим тези номинации помежду си и с коалиционните партньори. Надяваме се да се обединим около кандидат, който е доказан професионалист с безупречен бекграунд, така че да оглави ЦИК", коментира Ципов. 

Той отхвърли слуховете, че за председател на ЦИК ще бъде издигната кандидатурата на бившия правосъден министър Данаил Кирилов, но отказа да назове конкретни имена. 

"Нашата идея е да подкрепим кандидатурата на някой магистрат, който има опит в разглеждането на такъв тип дела, смятаме, че това трябва да е профилът на следващия председател на ЦИК", допълни Красимир Ципов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ