Очаква се Борисов да бъде задържан за 24 часа

Очаква се Борисов да бъде задържан за 24 часа

Очаква се Борисов да бъде задържан за 24 часа

Очаква се на Бойко Борисов да му бъде взета мярка задържане под стража за срок от 24 часа. Това обяви адвокатът на председателя на ГЕРБ, Менко Менков, след като полицаи влязоха в дома на Борисов в Банкят ази вечер. Той е бил изведен и качен в цивилен автомобил, който е поел към ГД „Национална полиция“ (ГДНП).

„На Бойко Борисов от полицейските органи разбрах, че вероятно ще му бъде взета мярка задържане под стража за срок от 24 часа“, каза той. Менков чака около половин час, преди да бъде пуснат да влезе при Борисов.

Досъдебното производство е от днес и адвокатът уточни, че не знае за какво е, тъй като не видял никакви документи, освен протокол за претърсване, според който не са иззети никакви вещи от дома на бившия премиер. Обискът е продължил два часа и половина.

„Извършено е претърсване при условия на неотложност без разрешение на съд“, каза Менков.

Претърсване се извършва и в дома на пиарката на ГЕРБ, Севдалина Арнаудова, вероятно и тя ще бъде задържана.

Твърди че, че се извършват обиски в домовете на бизнесмени, но информацията не е потвърдена.

Допълнителни полицейски сили са насочени към сградата на ГДНП за предотвратяване на евентуални безредици, тъй като има информация, че натам са тръгнали симпатизанти на ГЕРБ, съобщи bTV.

За случая от политическата информация вече са информирали и Манфред Вебер, председателя на Европейската народна партия, от чието политическо семейство в Европарламента е ГЕРБ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ