Парламентът даде картбланш за държавните бензиностанции

Парламентът даде картбланш за държавните бензиностанции

Парламентът даде картбланш за държавните бензиностанции

Без дебати депутатите приеха на второ четене промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси, с които се регламентира създаването на "Държавна петролна компания" (ДПК), както и около 100 държавни бензиностанции. Те ще се строят по големите пътища, както и в малки населени места, надценката им ще е минимална, а първите се очаква да заработят от март, догодина. 

Промените ще позволят да бъдат създадени и нови данъчни складове, до които всички търговци да имат достъп. Държавният резерв ще се преобразува в рамките на 3 месечен срок, а ако има нужда след това ще се създават и допълнителни складове. По време на дебатите стана ясно, че в тази част законопроектът получава подкрепа от всички партии. 

"Държавната  петролна компания" ще осъществява и контрол върху спазването на ангажиментите на частни фирми да съхраняват резерви. Държавното предприятие ще получи и всички активи и дейности, свързани с държавния резерв на нефт и нефтени продукти и запасите, които трябва да се съхраняват. 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ