Още 28 дипломати напускат САЩ до 30 юни

Още 28 дипломати напускат САЩ до 30 юни

Още 28 дипломати напускат САЩ до 30 юни

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов говори за отношението на американските власти към руските дипломати, пише руският вестник “Российская газета“.

Изданието, цитирано от "Фокус", уточнява, че става дума за онези граждани на Руската федерация, които наскоро бяха изгонени от Съединените щати. „Беше ни казано, препоръчително е, наредено е да напуснат страната“, подчертава Антонов. В същото време на руснаците е било дадено да разберат, че ако останат в Съединените щати, ще бъдат арестувани и изпратени „в съответната институция“. Това са преки заплахи, каза посланикът.

Той добави, че още 28 руски дипломати трябва да напуснат Съединените щати до 30 юни. Когато Антонов беше запитан за евентуално прекъсване на дипломатическите отношения, той отговори, че този въпрос е от компетентността на президента. Но за да се установят връзки, руското представителство в САЩ ще работи „до последния дипломат“. Антонов обеща
да направи всичко, за да защити интересите на Русия, докато се опитва да нормализира отношенията между двете страни.

По-рано в YouTube канала Solovyov Live посланикът каза, че ще бъдат въведени нови санкции срещу Москва. Въпрос на време е. Тази тема се обсъжда всеки ден в Конгреса на САЩ. Но американските законодатели не могат да се споразумеят. Възникват несъответствия по отношение на обхвата и времето на санкциите.

"Въпросът е много сериозен, американците пресмятат. Не вярвам, че американците са готови да развалят всички отношения. Всички ще загубят от това", убеден е Антонов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ