Оставам лоялен на ГЕРБ и Борисов, закле се Цветанов. Казва първо на премиера какво е решил

Оставам лоялен на ГЕРБ и Борисов, закле се Цветанов. Казва първо на премиера какво е решил

Оставам лоялен на ГЕРБ и Борисов, закле се Цветанов. Казва първо на премиера какво е решил

Интригата на деня, която се следи най-трепетно още от вчера върви към развръзката си. Цветан Цветанов кацна в София след няколкодневно работно посещение в Америка и веднага бе обсаден от журналисти. За днес, както ви информирахме по-рано, е насрочено заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще излезе с политическо решение по скандала с имотната сделка на Цветанов.

Шефът на ПГ на ГЕРБ явно обаче е решил да действа изпреварващо. От летището, той отива директно при Бойко Борисов, а след това ще направи изявление в Народното събрание

"Първо ще споделя с премиера Бойко Борисов какво решение съм взел. Много е хубаво, че в този период от време, в който отсъствах от страната, много се наслушах и много се нагледах, защото имах възможност да се запозная с всичко това. Добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори", коментира той.

"От 2001 година работим с премиера. Лоялността ми към него и към проекта ГЕРБ, което за мен е кауза, ще продължи и занапред", каза още той.

"За всички специалисти, които работят със ЗУТ (Закон за устройство на територията), се видя, че тази поправка няма никакво отношение към тази кооперация. Това беше казано и от експерт. Аз казвам каква е юридическата ситуация и какво е решението, което сме взели с избора за ЗУТ. Няма нищо общо със сградата и това беше казано от хора, които разбират и са наясно с нещата", заяви Цветанов.

Той отказа да отговори на въпрос от коя страна идва това планирано мероприятие и предпочете само краткото: "Благодаря!".

"Оставката е личен акт от всеки, който би могъл да го направи. Смятам, че сме сериозни хора и всеки трябва да си направи избора - какво се случи, защо се случи и как трябва да излезем много по-консолидирани", посочи той на въпрос дали случващото се ще повлияе на ГЕРБ на евроизборите.

Официалният повод за посещението на Цветанов  в САЩ бе годишна конференция на Американо-израелския комитет. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ