Спират концесията за "Златна рибка" в Созопол

Спират концесията за Златна рибка в Созопол

Спират концесията за "Златна рибка" в Созопол

Прекратява се концесионният договор от 2016 г. за морски плаж „Златна рибка“, намиращ се на територията на община Созопол, област Бургас, реши правителството на свое заседание днес. Причината са множество повтарящи се нарушения, установени при проверки на място. Три поредни години там инспекторите са констатирали по-малко от изискуемите спасителни постове, частичен отказ за осигуряване през целия ден на задължителното здравно и медицинско обслужване, по-малка от минималната изискуема площ на зоната за свободно разполагане на плажни принадлежности и др.  

Ще бъде прекратен и прекрати договора за концесия за морски плаж „Лозенец-Караагач“, намиращ се на територията на община Царево по предложение на концесионера, тъй като не предоставял плажни и водноатракционни услуги и не реализирал финансов приход. През по-голямата част от летния сезон морският плаж е безлюден, което прави неефективно стопанисването на морския плаж и използването му за плажен туризъм, става ясно още от решението

В същото време кабинетът одобри да стартират процедури за възлагане на концесия за морски плаж „Черноморец-юг“ в община Созопол и морски плаж „Равда-централен” в община Несебър. Целта е обезопасяване на двата плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 20 години. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морски плаж „Черноморец-юг“ е 114 912 лв. без ДДС, а за морски плаж „Равда-централен” - 8 071 лв. без ДДС.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ