Парламентът избра новия вицепремиер. Марияна Николова поиска две седмици толеранс

Парламентът избра новия вицепремиер. Марияна Николова поиска две седмици толеранс

Парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов. За нея гласуваха 116 народни представители, „провив” бяха 62-ма. Дебатите по избора на Николова не бяха особено продуктивни. Общо взето управляващи и опозиция си подмятаха хапливи реплики, без да засегнат важни теми.

Пример за това е липсата на какъвто и да е въпрос, от която и политическа формация, към новия вицепремиер, който присъства в пленарната зала през целия 4-часов дебат. Вместо това слушахме раздори на тема "къде е Борисов, къде е Волен и защо председателстващия Народното събрание не е дал думата на БСП?"

След избора, Николова заяви, че й трябва известно време да влезе в час и помоли за толеранс от две седмици. Иначе по думите й икономиката, демографската политика и доходите ще са основните приоритети върху, които ще наблегне.

"Аз съм майка. По отношение на майките на деца с увреждания влиза важно законодателство", подчерта тя. Ще проведе поредица от срещи с работодатели, браншови организации, синдикати у кметове, ще бори дисбаланса на доходите по региони.

Тя уточни, че няма да ходи лично да се бори с шума, но не го одобрява, включително шумните сватби по махалите.

"Никога не съм членувала в партия, нито съм била тв водеща, а в Софийската адвокатска колегия съм била преди много години", уточни Николова. Тя е станала шеф на кабинета на Валери Симеонов в конкурс с още 10 кандидати.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ