Песков: Много хора в Русия се проявяват като предатели

Песков: Много хора в Русия се проявяват като предатели

Песков: Много хора в Русия се проявяват като предатели

Много хора в Русия се проявяват като „предатели“, обвини говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, визирайки руските граждани, напускащи работните си места и държавата.

Този коментар идва ден след като Владимир Путин отправи предупреждение към руските „предатели“, които според него Западът иска да използва като „пета колона“ за унищожаване на страната, припомня „Ройтерс“.

„В такива трудни времена… много хора показват истинските си цветове. Много хора се показват, както казваме на руски, като предатели“, каза Песков пред репортери в конферентен разговор.

Той бе попитан за коментара на Путин, че Русия ще претърпи „самопречистване“, тъй като хората са в състояние да „различат истинските патриоти от измет и предатели“.

„Те сами изчезват от живота ни. Някои хора напускат постовете си, други напускат активния си трудов живот, някои напускат държавата и се местят в други държави. Така става това пречистване“, каза Песков.

Вчера в свое изявление Путин каза, че Западът „няма да успее“ да постигне глобално господство и да разчлени Русия, като в най-добрия случаи западните държави „ще разчитат на т.нар. „пета колона“ – предателство отвътре.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Подкаст „Ти водиш“: Свят на ръба, новото активно поколение и промените във формата на лично щастие 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ