Петков призован на разпит по делото за Васил Божков

Петков призован на разпит по делото за Васил Божков

Петков призован на разпит по делото за Васил Божков

Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя Кирил Петков на 4 април да се яви и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков, съобщиха от обвинението. 

Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство. "По тази причина проведеният на 17 март разпит няма правна стойност и следва да бъде саниран.", поясняват от прокуратурата. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както  и на други свидетели. 

"Петков ще бъде призован да се яви в сградата на Софийска градска прокуратура  на 04.04.2022 г., понеделник, като на свидетеля ще бъдат посочени още две резервни дати предвид неговата евентуална служебна ангажираност.", гласи още съобщението на прокуратурата.

Ако ме извикат, с удоволствие ще отида, спазвам точно законите, заяви Петков по повод разпространената информация от държавното обвинение. "За мен обаче е странно как е възможно за година и половина да няма досъдебно производство за Васил Божков, а сега, за няколко дни да има за Асен Василев за Министерски съвет", коментира той. 

За днешната акция на спецпрокуратурата в ДАНС Петков уточни, че се разследва "на много места, голяма агентурна руска диаспора в България." Раследващият орган, по думите му е основно ДАНС . "Част от докладваните ми неща са за руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството ни със Северна Македония Руският интерес е бил фокусиран върху това да няма европейско бъдеще за Западните Балкани", каза Петков. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ