ИТН ще "играе мача" за мандата до край

ИТН ще играе мача за мандата до край

ИТН ще "играе мача" за мандата до край

Имаме нужда от необходимите преговори, за да реализираме мандата и да го върнем както трябва - изпълнен. Това коментира пред журналисти в Народното събрание номинираният за премиер от "Има такъв народ" Пламен Николов. Той обаче не уточни кога ще обяви имената на вицепремиерите в евентуалното си бъдещо правителство. 

Николов обясни, че е наясно с конституционния срок, който изтича в петък, но по думите му преди това са необходими още разговори.

Попитан кога ще бъде върнат мандата при президента Радев, Николов беше категоричен, че това ще стане, след като постигнат абсолютно всички договорености.

"Не сме затворили вратата към никого",  каза народният представител от ПГ на "Има такъв народ" Станислав Балабанов. Той подчерта, че ИТН очакват най-много подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", а на проведените срещи с БСП повечето им приоритети се припокриват.

"Нашата позиция е ясна. Ние сме открити към всички политически партии, за да се опитаме да направим правителство в изключително тежък момент – с 65 народни представители. По-добре да има правителство и да се върви към спешни реформи в редица сектори. Изключително важен е Планът за възстановяване, защото, ако не бъде подготвен както трябва до края на годината, България е заплашена да не получи средства от ЕС. Важно е за нас да има кабинет, но решенията ще бъдат обявени от политическите партии", коментира още Балабанов.

На въпрос дали има вариант да не внесат правителство, Балабанов отговори, че имат проектокабинет и "мача ще го играят" до край. Думите му бяха потвърдени и от зам.-шефа на парламентарната група Ивайло Вълчев. На въпрос възможно ли е да върнат мандата неизпълнен, той отговори: "Не сме обсъждали такъв вариант. Ще направим всичко възможно да го върнем изпълнен."

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ