Политическите коментари преди гласуването на кабинета "Петков"

Политическите коментари преди гласуването на кабинета Петков

Политическите коментари преди гласуването на кабинета "Петков"

Радвам се, че промяната продължава. Това каза кандидатът за министър-председател Кирил Петков пред журналисти на влизане в Народното събрание, където трябва да се гласува състава и структурата на Министерския съвет.

"Радвам се, че отговорността, която всички сме поели, сега ще имаме възможност да реализираме част от задачите, които сме си задали в тези 120 страници, които вие видяхте. Надявам се от тук нататък да говорим за резултати", каза още Кирил Петков. 

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов посочи, че сред основните приоритети, които стоят пред новия кабинет са цените на тока, водата, covid-кризата, инфлацията и полагането на основите на растеж, който България трябва да стигне.

"Множество са подводните камъни, очевидно е, че структурата е доста сложна и е нужно да се сработи. От тази гледна точка 100-те дни наистина са важни. Опозицията има право да твърди каквото иска", добави Иванов. 

"От утре още трябва да започнем да работим, натрупаха се огромни проблеми", зарече се лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова, която е номинирана за вицепремиер и министър по икономиката и индустрията.

"Трябват всички законови действия за цените, помощите за бедни и енергийно слаби, да продължат мерките за бизнеса, за да минем през зимата по-спокойно. Трябва да озаптим цените. Изобщо първите 100 дни са за овладяване на кризата. Ще изберем ново ръководство на парламентарната група на БСП, ако днес всичко мине добре. Както гледам новините първото нещо, с което трябва да се заемем, са язовирите", посочи тя. Нинова каза, че си е обещала да не се отклонява от нито едно обещание, което е дала като политик, да се опита всичко, което е казала на думи, да го превърне в действия. 

"Възраждане" няма да подкрепи предложеното правителство, защото ние гласуваме за политики. За съжаление такива, каквито ние подкрепяме като борбата с демографската катастрофа, борбата срещу въвеждането на еврото и против мерките и ограничаването на правата на българските граждани, ние не виждаме в разписаното споразумение. Както и досега ние заявяваме, че подкрепяме действията на Бойко Рашков", заяви зам.-председателят на ПГ на "Възраждане" Петър Петров.

"Очаквам с нетърпение и надежда новия кабинет, ще ги оценим по тяхната работа", заяви президентът Румен Радев преди извънредното заседание на Народното събрание. 

"Пожелавам успех на Народното събрание днес и най-сетне да бъде избрано редовно правителство, защото има много сериозни въпроси за решаване, трябва и стабилност", това заяви главният прокурор Иван Гешев. Той изрази надежда да работят добре и в синхрон с Министерство на вътрешните работи. "Да работим в синхрон, а не да се води война срещу прокуратурата", допълни Гешев. 

"Това, което виждаме последните 6 месеца, е, че МВР се е концентрирало около 2-3 неща, което не води до добри резултати. Нямам проблем да работя с Бойко Рашков, искаме да взаимодействаме и проявяваме уважение към всички институции", посочи Гешев. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ