Кабинетът обсъдил мерки срещу посланичката на Русия у нас

Кабинетът обсъдил мерки срещу посланичката на Русия у нас

Кабинетът обсъдил мерки срещу посланичката на Русия у нас

На днешното заседание на Министерския съвет е обсъдено вземането на мерки срещу руската посланичка у нас, Елеонора Митрофанова. Това съобщи премиерът Кирил Петков по време на брифинг.

„Ще има дипломатически отговор под една или друга форма… Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу правителството“, предупреди министър-председателят.

След началото на инвазията в Украйна руската посланичка обяви, че ще дава седмичен брифинг заради „нарастващата в българските медии антируска реторика“. Тя обвини България, че с изгонването на двама дипломати по-рано през март „налива масло в огъня“ в разпалваната от западните държави „антируска истерия“. Страната ни експулсира общо 12 руски дипломати от началото на месеца.

Миналата седмица пред „Россия 24“ посланичката каза, че българският народ не подкрепя действията на правителството срещу Русия.

Появиха се и призиви за изгонване на самата Митрофанова, включително в една от партиите от управляващата коалиция – „Демократична България“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ