Депутати на кислород осигуряват кворума в парламента

Депутати на кислород осигуряват кворума в парламента

Депутати на кислород осигуряват кворума в парламента

Депутати под карантина и болни народни представители, сред които и на кислородолечение осигуриха кворум чрез онлайн регистрация за началото на пленарния ден в Народното събрание днес. За аварийното "кърпене" на кворума стана ясно от изказване на председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната трибуна, която порица депутатите от БСП за демонстративното им влизане в залата след регистрирането на нужния кворум. Дариткова обвини групата на Левицата, че саботира работата на парламента. "Не ви ли е неудобно от колегите, които представяме от болничните стаи на кислородно лечение?", обърна се тя към депутатите от Левицата. "Вашата наглост е безмерна, продължавате да саботирате работата на Народното събрание, продължавате да се криете из кулоарите и да се явавате тук само, когато успяваме с усилия да осигурим кворум", заяви Дариткова. От БСП пък поискаха да бъде привикан извънредно здравния министър и да докладва за ситуацията в здравната система и пандемичната обстановка.

Предложението не беше подложено на гласуване, защото по думите на председателя на НС Цвета Караянчева не е отправено според правилата.

От БСП контрираха, че действащото от днес ново правило за възможност и за онлайн регистрация е нелегитимно, въведено за да се осигури възможност и на депутати под карантина да участват виртуално в заседанията. По обед Левицата успя да издейства поименна проверка в залата, при която се оказа, че са регистрирани общо 116 депутати, четирима от които онлайн при необходими минимум 121 народни представители за кворум. "Воля" също обвини БСП, че саботират работата на парламента. ДПС пък така и не се появиха в пленарна зала днес заради съмнения, че миналата седмица кворумът е бил осигуряван от депутати под карантина.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ