Радев ще връчи третия мандат на БСП

Радев ще връчи третия мандат на БСП

На 05 май 2021 г., от 11.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България". Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Дотук се стигна, след като вчера втората политически сила в парламента – „Има такъв народ“ получи и веднага върна мандата за съставяне на правителство на държавния глава.

Преди това ГЕРБ-СДС също върнаха мандата след отказ за преговори за съставяне на кабинет  от участниците в 45-то Народно събрание.

Ако и третият проучвателен мандат е неуспешен, ще трябва да се направи служебно правителство и да се насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

Малко след новината за решението на Радев на кого ще връчи третия мандат, Корнелия Нинова свика извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Тя заяви това в кулоарите на парламента минути, след като от "Дондуков" 2 обявиха, че президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП на 5 май.

Решението каква ще бъде позицията на БСП обаче ще се вземе от Националния съвет, категорична бе лидерката. Тя обясни, че ще бъдат спазени уставните процедури в партията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ